Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hodný,zlý a nemrtvý

12. 11. 2012

 Tentokrát se Rachel připlete k opravdu ohavnému případu – někdo vraždí čaroděje siločar, a to velmi bolestivými způsoby. Když si dá čarodějka dohromady dvě a dvě, vedou všechny stopy k Trentu Kalamackovi, jejímu protivníkovi z prvního dílu. Rachel mu rozhodně neodpustila, že ji chtěl jako norka zneužít v zápasech hlodavců. Pořád má tušení, že je v něm něco víc a že to není nic příjemného.

Ani démonovo kousnutí nezůstává bez následků a Rachel si s ním užije ještě spoustu trablů, stejně jako s upírskou komunitou, a to díky svému bydlení s prozatím živou upírkou Ivy. Ani vztah, který navázala s Nickem, není kvůli jeho studiu démonů úplně bez problémů. Zkrátka by se dalo říct, že to má naše rusovlasá čarodějka na všech frontách pořádně nahnuté.

Našla jsem ji na podlaze sprchového koutu v uzlíčku dlouhých paží a nohou. Voda jí stékala dolů po sehnuté hlavě a z rány na krku jí v tenké stružce stále crčela krev. Na dně sprchového koutu se třpytila světlejší rudá, která jí stékala z nohou. Nedokázala jsem od ní odtrhnout pohled. Vnitřní strany stehen jí hyzdily hluboké škrábance. Možná šlo o znásilnění i v tradičním slova smyslu.

Obrátil se mi žaludek. Voda přilepila Ivy vlasy k tělu. Kůži měla bílou a paže a nohy zkroucené. Její černé nákotníky vypadaly na bílé pokožce jako okovy. Třásla se, přestože voda byla skoro vařící. Oči měla zavřené a tvář staženou ve vzpomínce, která ji bude pronásledovat po zbytek života i po smrti. Kdo řekl, že upírství je okouzlující? Byla to lež, iluze, která skrývala ošklivou skutečnost. (str. 256)

harrison_hodnyzly_nemrtvy.jpg

K zakoupení na KOSMAS.CZ

Poznámka autora: Tentokrát mě obálka nijak nezaujala. Spíše trochu odrazovala, ale nakonec jsem se do ní pustila, už jen kvůlu čarodějce. Obálka mi připomíná nějakou střílečku s hodně špatnou grafikou. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář